Sushi maker - strojek na výrobu sushi
search
  • Sushi maker - strojek na výrobu sushi
  • Sushi maker - strojek na výrobu sushi
  • Sushi maker - strojek na výrobu sushi

Výrobník sushi

299,00 Kč
S DPH

Výrobník sushi je skvělým pomocníkem do Vaší kuchyně. Konec zdlouhavému formování a přípravě sushi, díky výrobníku budete mít vše rychle připraveno ke konzumaci. Ocení nejenom začátečníci.

Počet
skladem

SUSHI Představujeme Vám ideální dárek pro sushi milovníky amatéry. Pokud jste se někdy pokoušeli vytvořit krásné sushi rolky a rýže vám vypadávala, řasa nedržela a ryba vyklouzla, je tento pomocník určen právě pro vás. S touto sushi vychytávkou je téměř nemožné sushi nevyrobit. Můžete jej také využít na rolky z čehokoli jiného, ať už se jedná o palačinky či jarní závitek.

Výroba je velmi jednoduchá a zvládne ji každý.

1.      Ustřihněte si řasu podle šířky a délky bílé části výrobníku.

2.      Řasu vložte do výrobníku a naplňte ji rýží, zeleninou, hovězím, rybou či jinými oblíbenými surovinami.

3.      Pohyblivou část poté překlopte na opačnou stranu a zatáhněte za úchyt.

4.      Odlkopte pohyblivou část nazpět a sushi rolka je připravená k servírování.

Budete potřebovat:

Sushi rýže 500g, Řasa wakame nebo řasa Nori 6 plátků, okurka salátová 1 ks, mrkev 2 ks, avokádo 1 ks, citron 1 ks, rýžový ocet 3 lžíce, cukr – hnědý 2 lžíce, sůl 1 lžíce, pasta wasabi 1 balení, sezamová semínka, sojová omáčka, kandovaný zázvor

Postup přípravy:

Příprava rýže

Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži naučíte správně dochutit, 80% úspěchu máte v kapse. Před samotným vařením, je velmi důležité rýže proplachovat pod tekoucí vodou, dokud nebude odtékat zcela čistá. Propláchnutou rýži nasypeme do hrnce a zalijeme vodou (vždy bychom měli dodržovat pravidlo, podle kterého má být vody vždy o dvacet procent více, než množství rýže).

Citron rozkrojíme na dvě polovinu, z nichž jednu vložíme do hrnce s rýží a vodou (druhou si ponecháme, budeme ji potřebovat). Do misky si připravíme směs rýžového octa, cukru a soli, promícháme a přidáme do hrnce. Zakryjeme pokličkou, uvedem do varu a velmi krátce povaříme na nejvyšším stupni, poté oheň stáhneme (pozor na připálení), vyjmeme citron a rýži dále vaříme, dokud nenabobtná a v hrnci nezůstane žádná voda (cca 10 minut). Rýži odstavíme a necháme vychladnout.

Příprava Maki a Californian Maki sushi

Nejprve oloupeme a na tenké proužky nakrájíme okurku (z ½ okurky budeme mít 8 podélných kousků), totéž provedeme s mrkví a avokádem.. Do malé mističky vložíme druhou polovinu citronu, ten vymačkáme a smícháme s vodou (velmi důležité, pokud nechcete, aby se Vám rýže lepila na prsty.

Maki sushi

Na řasu Nori pomocí rukou vkládáme již vychladlou rýži. U toho nezapomínáme na neustálé máčení rukou v mističce s citronovým roztokem. POZOR: Ruce by neměly být nikdy zcela suché! Rýži vkládáme tak, aby zaplnila celou stranu řasy. Rýži jemně potřeme křenem Wasabi (doporučuji prstem pouze lehce přejet po okraji) a do tenké linie po směru rolování vložíme dle naší individuální chuti okurku, mrkev, avokádo, či kombinujeme.

Californian Sushi

Postup u Californian Sushi se od Maki takřka neliší. Pointa spočívá v tom, že řasu po aplikaci rýže otočíme tak, aby byla rýže směrem dolů na podložku a řasa naopak směřovala nahoru. Před tím, než řasu otočíme ji posypeme sezamovými semínky (pro větší barvenost část z nich opražíme na pánvi). Po otočení pak pokračujeme stejně, jako v případě Maki Sushi, řasu jemně potřeme Wasabi a opět vkládáme zeleninu.

Ve chvíli, kdy máme naskládané suroviny na řase, postupujeme dále podle návodu k výrobníku sushi. Tedy zarolujeme, rolku vyklopíme, nakrájíme na kolečka o šířce cca 2,5 cm a podáváme se sojovou omáčkou, kandovaným zázvorem a pastou wasabi.

 

Doboru chuť!!

 

 

 

Specifické reference

ean13
4899888102434