Kráječ banánu na plátky
search
  • Kráječ banánu na plátky

Kráječ banánu na plátky

45,00 Kč
S DPH
Kráječ banánu je skvělou pomůckou k nakrájení velkého množství banánů za minimální čas, vhodné na přípravu coctailů či pohárů.
Počet
skladem

Věděli jste, že banány jsou jedním z nejvýživnějších a nejléčivějších plodů na této planetě?

Banány obsahují významné množství vitaminů skupiny B, potřebných na energetické reakce v srdečním svalu, jakož i hodně hořčíku, který zpomaluje postup arteriosklerózy a zabraňuje infarktu myokardu.

Jak rozpustná, tak nerozpustná vláknina je v banánech zastoupena ve významném množství. Oba její druhy mají hypolipidemickou funkci (snižují hladinu lipidů a cholesterolu) a zklidňují střeva.

Banány obsahují i malé množství serotoninu, který způsobuje rozšiřování cév. Tato látka, plní v nervové soustavě různé funkce: způsobuje rozšíření cév, zmírňuje bolesti míchy a má antidepresivní účinky.

Banány samotné nebo s jablky účinně pomáhají při průjmech u dětí i dospělých. Jsou užitečné pro lidi trpící celiakií (porucha vstřebávání ve střevech, kterou vyvolala alergie na gluten, provázená průjmy a poklesem hmotnosti), kteří je mohou jíst v neomezeném množství.

Banány alkalizují krev, což pomáhá neutralizovat a odstraňovat nadbytečnou kyselinu močovou, jež způsobuje dnu a dnovou artritidu.

Na rozdíl od rafinovaných cukrů jsou cukry v banánech absorbovány pomaleji a nezpůsobují prudký nárůst hladiny glukózy v krvi. Jsou proto vhodné i pro diabetiky. Prostě banán obsahuje samé dobré věci.

Díky tomuto šikovnému pomocníkovi do kuchyně budete moci banány vpašovat každý den skoro do každého jídla. Nejoblíbenější jsou plátky v banánu v ovocném salátu, vločkách či jiných cereáliích a zmrzlinových pohárech, můžete je ale úspěšně vpašovat třeba do kuřecí číny nebo do buchty.

Hlavní výhodou plátovače je zejména hyperrychlé, bezpečné, snadné a rovnoměrné plátkování banánů.

Plátkování zvládne každý i malé děti, což je může pozitivně motivovat ke konzumaci tohoto báječného ovoce.

 

Takže dobrou zdravou chuť!

 

Pro milovníky banánů nabízíme i výborný chránič na banán.

 

MK196