Kamenná prodejna

        Vyšehradská 10

        128 00 Praha 2

        Po 11:00 - 17:00
        Út 11:00 - 17:00
        St 11:00 - 17:00
        Čt 11:00 - 17:00
        Pá 11:00 - 17:00

        tel: +420 222-766-216

Mohlo by vás zajímat

Elektrický mlýnek na pepř

MK206

Nepostradatelný pomocník do Vaší kuchyně, elektrický mlýnek na pepř potěší nejenom gurmány a kuchaře.

Více informací

299 Kč s DPH

skladem

Upozornění: poslední kus skladem!

Objednejte teď a doručíme: Pondělí 16/12/2019
  • Poplatek za dopravu:
  • Osobní odběr : 0 Kč
  • DPD CZ : 89 Kč
  • Česká pošta : 99 Kč
  • Zásilkovna.cz : 49 Kč

    Pepřovník černý je tropický popínavý keř s velkými listy s dlouhými stonky a klasovitým květenstvím. 20 až 30 bobulovitých peckovitých plodů tvoří latu. Jde o pravou rostlinu tropických pralesů, která nesnáší přímý sluneční žár, vyžaduje rozptýlené světlo, nejlépe polostín. Jako koření se používají plody pepřovníku - pepřová zrnka. Jsou to bobule velikosti hrášku s tenkou dužnatou vrstvou na povrchu.

    Pepř, stejně jako mnohá jiná koření, má bohatou historii. Používali jej už staří Římané, velký obchodní rozmach v Evropě nastal v dobách slavného cestovatele Marca Pola. Prvenství na světovém trhu s kořením si pepř udržuje dodnes. Pepř se dnes pěstuje v Indii, Vietnamu, Brazílii, Thajsku, Indonésii, Karibiku, na Borneu, Srí Lance, Madagaskaru, ale i ve Střední a Jižní Americe, západní Africe i jinde ve vlhkých tropech.

    Druhy pepřů:

    Pepř bílý - Sklízí se plně vyzrálé, žlutočervené bobule se na 7 - 10 dní namáčejí do vody, odstraní se z nich tenká vrstva dužiny a vysuší se na slunci. Zbylé šedé semínko se několikrát propere a suší na slunci, dokud jeho barva není žlutobílá. Zrnka pepře vybělená na slunci jsou kulatá a mají průměr 2-4 mm. Z černého pepře lze strojovým loupáním také získat bílý pepř.

    Pepř černý - jakmile začnou nejspodnější plody laty červenat, začne se sklízet. Po přesušení se plody stáhnou z laty a vysuší se na slunci, dokud nejsou plody vrásčité a černohnědé.

    Pepř zelený - získává se také z nezralých, avšak zelených bobulí, které jsou podrobeny buď sušení mrazem nebo jinému speciálnímu postupu pro sušení. Aby se zabránilo zčernání pepře, je nutno zabránit oxidaci buď pomocí enzymu nebo se může provést předvaření nezralých bobulí, které jsou následně ponořeny do vodnatého roztoku metabisiřičitanu draselného a usušeny. Výsledné barvy se rovněž dosáhne, když se zrnka naloží do láku (ocet, sůl, kyselina citrónová).

    Pepřové bobulky obsahují kromě jiného silici, ostře chutnající alkaloid piperin, který dráždí sliznice a podporuje trávení. Dále také podporuje látkovou výměnu, povzbuzuje chuť k jídlu, pomáhá proti nadýmání, stimuluje srdeční činnost, působí močopudně, příznivě ovlivňuje metabolismus, zmírňuje menstruační bolesti a v neposlední řadě působí jako afrodisiakum.

    Designový elektrický mlýnek na pepř nabízí:

    - nerezovo-plastové tělo s akrylovým okénkem

    - ergonomický úchop

    - keramický drtič

    - snadnou údržbu a čištění

    Designový elektrický mlýnek na pepř s osvětlením může být stylovým doplňkem Vaší kuchyně či kuchyně Vašich blízkých.

    Díky tomuto mlýnku dokážete dát Vašim pokrmům jedinečnou chuť, vůni i říz. Zkuste sami ten rozdíl v používání čerstvě mletého pepře. Do mlýnku je ideální používat směs pepřů – černého, červeného, zeleného, bílého a popř. růžového.

30 Ostatní výrobky ve stejné kategorii: