Alkoholové Člověče, nezlob se!
search
  • Alkoholové Člověče, nezlob se!
  • Alkoholové Člověče, nezlob se!
  • Alkoholové Člověče, nezlob se!

Alkoholické člověče nezlob se aneb Člobrdo alkoholbrdo

399,00 Kč
S DPH

Skleněné člověče nezlob se se skleničkami místo figurek. Nevhodné pro děti mladší 18 let.

Počet
skladem

Hru „člověče, nezlob se“ jistě není třeba představovat. Tato všeobecně známá a oblíbená klasika je jedním z pilířů stolních her, základní výbava, která by neměla chybět v žádné domácnosti.

ČLOBRDO ALKOBRDO PRO ZAČÁTEČNÍKY

Hra je téměř stejná jako klasická hra „člověče, nezlob se“.

Postavte své figurky (panáky) na hrací plán, do startovacího domečku. Do svých figurek (panáků) si nalijte svůj oblíbený alkohol.

Cílem hry je co nejrychleji přemístit čtyři figurky (panáčky) z jednoho domečku (startovacího) do druhého (finálního).

Pokud nemá hráč žádnou figurku na cestě (buď všechny ve startovacím domečku, popř. část v cílovém domečku, část ve startovacím), hází kostkou 3x. Figurka se nasazuje na hrací pole po hození čísla 6 (na kostce).

V případě, že se figurky dvou (i více) různých hráčů setkají na jednom políčku, figurka, která tam již stála, musí uvolnit místo figurce další a musí se vrátit do svého startovacího domečku a „vyhozený“ hráč si z této figurky musí dát „panáka“. (V případě zájmu si můžou dát oba hráči panáčka spolu – jeden na žal a druhý na oslavu.) Po navrácení figurky do domečku je nutné figurku (panáčka) dolít!!

Hráč, který dopraví svou figurku do cílového domečku, si zaslouží odměnu – vítězného panáčka.

Vyhrává ten hráč, který dopraví všechny své figurky do cílového domečku jako první a zároveň také všechny tyto figurky vypije (do dna) a udrží se na vlastních nohách!!!

ČLOBRDO ALKOBRDO PRO MÍRNĚ AŽ STŘEDNĚ POKROČILÉ

Postupujte zcela stejně jako při návodu pro začátečníky, ale panáčka si dejte též pokaždé když Vám padne šestka – ihned po vypití je zcela nutné panáčka opět dolít!

Popřípadě můžete zvolit další čísla, při kterých je nutno vypít figurku do dna (nedoporučujeme však zvolit příliš mnoho čísel, protože v tomto případě se může snadno stát, že začnete hrát s figurkami soupeře nebo místo dopředu začnete figurkou postupovat v protisměru, což může vést k hromadné srážce figurek).

Při této verzi hrozí, že hráči budou dost na šrot ještě před koncem hry, což následující den způsobí (kromě menších technických potíží jako bolení hlavy či žaludku) i vzrušenou debatu (neřkuli bitku) o to, kdo vlastně vyhrál a vzhledem k tomu, že si vítěze buď nikdo nepamatuje nebo více hráčů tvrdí, že vyhráli, bude nutné celou hru zopakovat.

ČLOBRDO ALKOBRDO PRO SUPERCLOUMÁKY

Nejdříve zakoupíme 5 -10 lahví oblíbeného alkoholu (záleží na počtu hráčů). První láhev ihned rozděláme a všichni hráči si pořádně loknou přímo z láhve. Poté začneme vybalovat člobrdo z krabice, při čemž nám vyschne v krku, takže si všichni hráči opět pořádně loknou. Na hrací plochu rozestavíme panáčky do startovacích domečků, což je dřina, takže všichni si musí pořádně loknout. Do panáčků nalijeme alkohol z láhve – pokud v ní teda ještě něco zbylo. Pokud ne, tak rozděláme další. Pokud máte problémy se do panáčků při nalévání trefit, tak tuto část vynechte, panáčky nechte prázdné a glgejte alkec rovnou z flašky. Ale zpět ke hře – první hráč hází kostkou. Jelikož už je lehce ovíněný, kostka při hodu spadne ze stolu a někam se zakutálí. Zatímco první hráč hledá kostku, ostatní hráči za všeobecného veselí chlastají alkec rovnou z flašky, popřípadě můžou rozdělat i flašky další. Pokud první hráč kostku najde, hází znovu (pro případ, že už se kostka nikdy nenajde, jsou součástí našeho člobrda kostky dvě) a za výkon při hledání si zaslouží pořádného loka. Poté, co první hráč konečně hodí kostkou a padne mu číslo 1 nebo 2 nebo 3 nebo 4 nebo 5, tak si musí dát pořádného loka a hází druhý hráč. Pokud prvnímu hráči padne číslo 6, tak si musí dát loky dva. Poté, co druhý hráč hodí kostkou (pokud se teda ta mrcha kostka někam zase nezakutálí) a padne mu číslo 1 nebo 2 nebo 3 nebo 4 nebo 5, tak si musí dát pořádného loka a hází třetí hráč. Pokud druhému hráči padne číslo 6 (pokud to teda ještě pozná), tak si musí dát dva loky a kostku předává třetímu hráči. Ten tou kostkó taky šlehne a ať mu padne cokoliv, aji osmička, tak si musí gloknout, ale fakt pořádně!!! No a nakonec hází štvrtej hráč, pokud už není úplně na plech. V dalších kolech už se nezdržujeme házením kostkama a kalíme vo sto péro, dokaď fšici nejsou kantáre, škyt!!!

Jo a když příde na pitku nejajkej narušitel (manželka, popř. manžel, rodiče, sousedi apod.) a budou se ptát „Co tu děláte!!“, tak rychle schovejte všecky flašky vod chlastu a s nevinným obličejem jim oznamte, že hrajete společenské hry a nevinně ukažte na člobrdo na stole.

Věříme, že se u naší společenské hry dobře pobavíte.

Hra obsahuje:
- hrací plán (varianta pro 2-4 hráče)
- 16 „figurek“ (panáků) ve čtyřech barvách
- hrací kostku
- návod

Specifické reference

ean13
5906660860389